Onze identiteit

De Johan Frisoschool is een open christelijke school, waar iedereen die onze levensbeschouwing respecteert van harte welkom is. Onze christelijke identiteit geeft mede richting aan onze kijk op kinderen.

Uw kind is uniek en waardevol en heeft zijn of haar eigen talenten. We zien het als een uitdaging om uw kind te helpen het beste uit zichzelf te halen, op elk niveau. Respect en waardering voor elkaar en onze naaste(n) vinden wij belangrijk. Het uitgangspunt van de Johan Frisoschool is: ‘Ik behandel de ander zoals ik ook behandeld wil worden.’

Normen en waarden

Wij werken vanuit ons geloof. De Bijbelverhalen en met name de wijze waarop Jezus is omgegaan met zijn medemens vormen de basis van de normen en waarden die wij op school uitdragen en naleven. De normen en waarden uit de Bijbel koppelen we aan de realiteit van het leven van nu.

Vertellen, zingen en vieren

We vinden het fijn om samen met de kinderen te zingen en te vieren! Elke maandag starten we met een weekopening met de hele school in de grote hal. De kinderen horen het thema van de week en zingen met elkaar. Tijdens de dagopening in de klas vertelt de leerkracht een verhaal uit de methode Kind op Maandag. Aan het begin en het eind van de dag zijn bij ons op school bijpassende liedjes en een mooi gebed te horen.