Ervaringen

Voor u als nieuwe ouder zijn de ervaringen van leerlingen én andere ouders belangrijk. Wat vindt men van de Johan Frisoschool? Wij delen graag hun ervaringen en ook die van leerlingen.

“‘Leuk, leuk, leuk', is wat mijn zoon van 5 jaar antwoordt als ik hem vraag hoe hij het op school vindt. Als ouder weet ik dat hij het echt zo ervaart op de Johan Frisoschool. De kleinschaligheid van de school spreekt ons enorm aan. De betrokkenheid over en weer is groot. Je kent elkaar: leerkrachten, ouders, kinderen. Met respect voor elkaar werken aan de ontwikkeling van de kinderen, jouw kind. De school stelt het kind centraal en kijkt naar wat hij of zij nodig heeft. Daarnaast werkt het team continu aan het verbeteren van het onderwijs. Ze blijven zoeken naar daar waar het beter kan en acteren daar ook op. Ik beveel deze school zeker andere ouders aan!” (ouder van een leerling uit groep 2)


"Wij hebben gekozen voor de Johan Frisoschool omdat deze school je meteen warm verwelkomt. Ieder kind wordt echt gezien. Er wordt veel gecommuniceerd, je wordt als ouder goed betrokken bij alles wat zich afspeelt op school. Ook voor kinderen die uitblinken of juist een steuntje in de rug nodig hebben, zijn hier goede oplossingen bedacht. Een erg fijne school." (ouder van een leerling uit groep 1)


"Op deze school mag ik zijn wie ik ben." (leerling uit groep 5)


De Johan Frisoschool voelt als een warm bad. Je kind mag zichzelf zijn. Kinderen worden enthousiast gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen. Het is belangrijk dat een kind goed in zijn vel zit. En dat is waar ik als ouder ook blij van word!” (ouder van een leerling uit groep 3)


“Onze kinderen zijn om verschillende redenen halverwege hun basisschoolperiode van school gewisseld. Na enkele gesprekken is onze voorkeur uitgegaan naar de Johan Frisoschool. Het was een lastige beslissing tussentijds van school te laten veranderen, maar wij hebben geen dag spijt. Voor ons en de kinderen zijn de volgende elementen belangrijk en deze bevestigen ons dat wij een goede keuze hebben gemaakt.

Rust: de school straalt rust uit, geen rennende kinderen in de gangen, lokalen dicht en vaste gediplomeerde leerkrachten. Regelmaat: het week- en werkprogramma liggen vast en daar wordt volgens ons zelden van afgeweken. Ruimte: de groepen zijn klein en daardoor is er ruimte voor de kinderen en tijd voor de leerkrachten om de kinderen individueel te begeleiden. Onze kinderen voelen zich veilig op de Johan Frisoschool en dat biedt ze de mogelijkheid om zich goed te ontwikkelen.” (ouders van leerlingen uit groep 5)


“Hé, de Johan Frisoschool is okay! Hier een woordje van twee moeders die in de ouderraad van de Johan Frisoschool zitten. Voor ons een school met vooral grote betrokkenheid tussen de ouders, kinderen en de leerkrachten. Wij organiseren samen met de andere ouders uit de ouderraad en het schoolteam op deze school onder andere de feestjes zoals sinterklaas, kerst, paasontbijt, etc. Een keer in de 2 jaar wordt het zomerfeest georganiseerd op het schoolplein en rond de school met allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. 

Tijdens dit soort festiviteiten is de betrokkenheid tussen de ouders, kinderen en de leerkrachten bijzonder groot. Kortom, de werkzaamheden voor de ouderraad geven ons als ouders veel voldoening en de betrokkenheid met deze school staat voor ons dan ook voorop! Tot ziens op de Johan Frisoschool!” (twee ouders uit de OR)


“Graag willen wij met u onze ervaring delen over de extra zorg die onze zoon op de Johan Frisoschool krijgt. Vanwege zijn leerproblemen krijgt hij naast extra aandacht en begeleiding in de klas ook tweemaal per week buiten de klas remedial teaching (RT). Deze RT staat niet los van datgene wat in de klas gebeurt, maar is een logisch vervolg op datgene wat in de klas gebeurt. Wij zijn erg tevreden over de wijze waarop problemen in de klas worden opgepakt. Op objectieve wijze wordt eerst het probleem in kaart gebracht, waarna een handelingsplan wordt opgesteld door zijn leerkracht, in samenwerking met de intern begeleider. Als ouders worden wij betrokken bij het opstellen van doelen en het vinden van praktische oplossingen. Het is soms zoeken naar wat het beste voor onze zoon is. Wij verwachten niet dat de school voor ieder probleem een oplossing heeft, maar vinden duidelijkheid wel erg belangrijk. Wat kan de school wel en wat kan zij niet bieden. En positief is dat gemaakte afspraken ook worden nagekomen! Sinds 1,5 jaar hebben wij een extra ondersteuningsbudget voor onze zoon. Dit betekent dat er ondersteuning en advies wordt gegeven vanuit een school voor speciaal onderwijs aan de leerkracht van zijn klas en aan de intern begeleider van de Johan Frisoschool. Wij merken dat deze adviezen zeer positief én creatief worden opgepakt. Wij zijn enthousiast over de tips die onze zoon krijgt voor het oplossen van zijn leerproblemen en hij gaat met meer enthousiasme naar school omdat er aandacht is voor datgene waar hij goed in is en voor wat soms minder goed gaat.” (ouders van leerlingen uit groep 5 en 7)